Summer ‘Camping Belgica’ van StuBru haalt zijn energie volledig uit het Solar Vagant mobiele zonnepark van 7C Solarparken Belgium.

Met de inzet van het energieplatform Bolt en 7C Solarparken Belgium wordt Camping Belgica voor het tweede jaar op een rij volledig voorzien van ter plaatste opgewekte zonne-energie. Geen lawaaierige en vervuilende dieselgeneratoren op deze tot de verbeelding sprekende locatie in Vlaanderen, vanwaar StuBru de hele zomer live radio brengt. Het is reeds lang de ambitie van Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt om evenementen en festivals volledig generatorvrij te maken. Ook bij het festival Parklife in Werchter, dat nu volledig op zonne-energie en lokaal opgewekte groene energie draait, leidde deze samenwerking deze zomer tot een wereldprimeur.

Wat in 2020 begon als een ambitieus concept groeide snel uit tot een prestigieus solarproject.

In 2020 ontwikkelden Bolt, 7C Solarparken Belgium en haar partners een microgrid: een modulair zonnepanelenpark dat in combinatie met een batterij een heel festival van lokaal opgewekte energie kan voorzien.

Camping Belgica - Solar Vagant mobiele zonne-energie

100% groene energie met Solar Vagant

De mobiele draagconstructies voor de 72 zonnepanelen met bijpassende omvormer, werden mee ontwikkeld en geproduceerd door Fisheye. Ze worden ter plaatse op containers of op de grond geïnstalleerd door Enervice, die er ook voor zorgt dat deze panelen onder de perfecte hoek worden gekanteld. Energieoverschotten worden opgeslagen in een superbatterij van Greener. De batterij levert dan energie zodra de zon verdwijnt zodat Camping Belgica kan blijven uitzenden.

De installatie bestaat uit 6 frames modulaire en op maat gemaakte zonnepanelen, samen 10kVA (AC) of 13,32 kWp (DC). Er liggen telkens 6 zonnepanelen per frame. De batterij van 330 kWh wordt zoveel mogelijk opgeladen door de zonnepanelen en wordt enkel gebruikt als back-up wanneer er een te lage zonneproductie is.

Dit duurzaam systeem verlaagt niet enkel de energiekost, Camping Belgica maakt nu ook geen gebruik meer van lawaaierige dieselgeneratoren, dus ook geen CO2-uitstoot.

Met Solar Vagant biedt 7C Solarparken Belgium mobiele zonnepanelen aan op maat voor de event- en bouwsector, zowel in aankoop als huur. Interesse in deze duurzame oplossing? Contacteer ons via belgium@7csolarparken.eu.

7C Solarparken Belgium is een financier, ontwikkelaar en uitbater van industriële solarprojecten binnen de Benelux en biedt naast professioneel asset management ook de mogelijkheid tot herontwikkeling en overname van bestaande projecten.

Meer informatie

Wat kunnen wij nog voor uw bedrijf betekenen?