Primeur: Parklife, het eerste dieselvrij festival is een feit!

7C Solarparken Belgium zorgt met Solar Vagant voor een primeur! Werchter Parklife, het eerste dieselvrij festival is een feit! “Dit initiatief stemt mij zeer hoopvol voor de toekomst en maakt één iets heel duidelijk: de energieswitch gebeurt overal, zelfs op festivals.” was de eerste enthousiaste reactie van Minister van energie Tinne Van der Straeten op LinkedIn.

Sinds vorig jaar werkte 7C Solarparken Belgium samen met Bolt, een energieplatform waar lokale producenten van alle mogelijke vormen van groene stroom zich op kunnen aanmelden, aan een nieuwe technologie voor festival en evenementen: de microgrid. Dit is een modulair zonnepanelenpark dat in combinatie met een batterij een volledig festival of evenement van lokaal opgewekte stroom kan voorzien.

Werchter Parklife - Solar Vagant mobiele zonne-energie

Modulair zonnepanelenpark voor groene festivalenergie

Bolt zette samen met 7C al een testinstallatie op met het radioprogramma ‘Camping Belgica’ van Studio Brussel. “Die test is succesvol verlopen.” aldus Pieterjan Verhaeghen van Bolt “Daarom willen we dit jaar een stapje verder gaan. De schaal van Werchter Parklife leent zich daar perfect toe.” Het is de eerste keer dat een festival van deze schaal zijn energiebevoorrading volledig via een duurzame manier voorziet.

Het modulair zonnepanelenpark bestaat uit een mobiele draagstructuur, mee ontwikkeld en geproduceerd door Fisheye. De 72 modulaire en op maat gemaakte zonnepanelen met een bijpassende omvormer worden ter plaatse op containers of op de grond geïnstalleerd en onder de perfecte hoek gekanteld door Enervice. Via drie stroomopwekkers, verbonden aan het Bolt-platform komt nog extra energie binnen op het festival in Werchter. Overschotten worden opgeslagen in een superbatterij van Greener. Zo is er tijdens piekmomenten steeds voldoende energie voorradig.

Deze dieselvrije installatie bestaat uit:

 • Modulair en op maat gemaakte zonnepanelen
  • Vanaf 6 frames: 10kVA (AC) of 13,32 kWp (DC) vermogen
  • 6 zonnepanelen per frame
 • Batterij systeem 330 kWh
  • Modulair
  • Parallelplaatsing mogelijk voor grotere capaciteit
 • Een energieplatform voor groene stroom (Bolt) ter vervanging van de dieselgenerator

Dit duurzaam systeem verlaagt niet enkel de energiekost, op Parklife zijn nu geen dieselgeneratoren nodig, dus ook geen CO2-uitstoot.

Met Solar Vagant biedt 7C Solarparken Belgium een duurzame oplossing op maat van de event- en bouwsector, dit zowel in aankoop als huur.

7C Solarparken Belgium is een financier, ontwikkelaar en uitbater van industriële solarprojecten binnen de Benelux en biedt naast professioneel asset management ook de mogelijkheid tot herontwikkeling en overname van bestaande projecten.

Meer informatie

Wat kunnen wij nog voor uw bedrijf betekenen?