Enervest Belgium is gestart in 2008 als onderdeel van Enervest Group met HQ in München.

Enervest is opgestart in 1996 als windontwikkelaar, de eerste activiteit tevens in België. Vanaf 2010 is Solar development toegevoegd. Naar aanleiding van een herstructureringsplan in 2013 werd een jaar later de wind divisie verkocht en werden nieuwe activiteiten uitgebouwd: asset management, M&A en energie management services.

Sinds 24/12/2020 behoren we toe tot 7C Solarparken AG. De nieuwe naam van onze entiteit zal herdoopt worden tot 7C SOLARPARKEN BELGIUM BV.

Daarbij worden onze entiteit, activiteiten en medewerkers behouden en worden de Belgische activiteiten bij ons gecentraliseerd, met kantoren te Gent en Mechelen.

Wat betekent dat en wat zal dit voor u en uw project betekenen?

7C SOLARPARKEN is in Duitsland beursgenoteerd en top 10 IPP, dat betekent dat wij nu behoren tot een grote en nog sterkere speler in de hernieuwbare energiesector en meer specifiek in het ontwikkelen, bouwen, uitbaten en onderhouden van zonneparken.

7C SOLARPARKEN bezit nu 256 MWp productie van zonne-energie. Het merendeel van deze portfolio is gelegen in Duitsland, met de doelstelling om in 2023 295MWp zonne-installaties in portfolio te hebben. De Belgische portfolio wordt verder opgeschaald, vanuit een track record van meer dan 62 MWp in ontwikkeling en beheer.

De financiering van de recht van opstal projecten gebeurt uit eigen kapitaal. We zullen u dus een globaal project en realisatie kunnen bieden.

We bedienen onze klanten ook verder op het vlak van laadpalen, batterijen, energie-management, mobiele solarparken en onze EbikePort.

U kan ons steeds contacteren via de vertrouwde kanalen.

Het Enervest Belgium / 7C Solarparken Team