In de editie van maart ’21 – Roof Belgium, verscheen 7C Solarparken Belgium met onderstaand artikel.

7CSOLARPARKEN

JM_Rieme

De Duitse specialist van zonne-energie 7C Solarparken zet nu ook stevig voet op Vlaamse bodem. Het bedrijf nam eind vorig jaar EnerVest België over, het Gentse bedrijf dat actief is in de projectontwikkeling en het beheer van zonneparken en nu de uitvalsbasis wordt voor 7C Solarparken in ons land.
De Duitse groep zegt tegen 2023 een portefeuille van 50 megawattpiek (MWp) in ons land te willen uitbouwen en is alvast goed op weg met de realisatie van
een zonnepanelenpark van 70.000 m² (6,2 MWp) in Rieme bij Zelzate. Opvallende ambassadeur van de groep is onze nationale trots en ex-doelman Jean-Marie Pfaff. En als het van Jean-Marie Pfaff afhangt gaat dat ook allemaal lukken, want als enthousiaste ambassadeur zet hij graag zijn sportieve schouders on- der dit project.

Duitsland als groeipool

7C Solarparken werd opgericht en wordt geleid door de Vlaming Steven De Proost. “99 procent van onze installaties staan in Duitsland“, bevestigt Steven De Proost. “Sinds 2000 geldt daar een wet waardoor tarieven niet zomaar kunnen worden gewijzigd, een schril contrast met het recente verhaal van de terugdraaiende teller in ons eigen land. Ondertussen zijn we in Duitsland – de grootste Europese markt van zonne- energie – al de nummer tien.”

Overstap naar België

Net voor de jaarwisseling heeft 7C Solarparken de Belgische divisie van Enervest gekocht, met de ambitie om tegen 2023 in België over 50 mega- wattpiek pv-systemen te beschikken. EnerVest Belgium wordt door de over- nemer dan ook aanzien als ‘één van de pioniers op de Belgische pv-markt’ en richt zich exclusief op projectontwikkeling en assetmanagement van pv-systemen. De onderneming ontwikkelt nieuwe projecten maar koopt ook bestaande installaties op en is verder ook goed gepositioneerd om elektrische mobiliteit te integreren in het ontwikkelingsaanbod, aangezien het streeft naar sterke groei met de integratie van carports met zonnepanelen en laadstations voor elektrische fietsen. Verder brengt het mobiele zonneparken op de markt voor evenementen, festivals en bouwplaatsen.

Bekijk het artikel in Roof Belgium hier