Ebikeport – Laadstation voor elektrische fietsen aan vaccinatiecentrum

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheidszin willen we eveneens ons steentje bijdragen aan de versnelling van vaccinatie en groene mobiliteit in Vlaanderen. Het management van 7C Solarparken besliste om een EBikePort (oplaadstation) ter beschikking te stellen aan het Daknamstadion voor de bezoekers van het vaccinatiecentrum.

Zeer concreet bestaat deze EBikePort uit:

  • 20 zonnepanelen op het dak van de EBikePort voor een totaal vermogen van 7,2 kWp;
  • Een geïntegreerde installatie bestaande uit een Huawei Luna batterij / omvormer van 10kWh zodat het bij mooi weer slechts anderhalf uur duurt om de hele batterij/omvormer te laden. Hiermee kunnen er meteen 20 fietsaccu´s volledig worden opgeladen (van 0 tot 100%). Door het buffereffect van continue zonnestroom kan constant geladen worden;
  • Een fietsstalling voor 18 (bij voorkeur: elektrische) fietsen;
  • Een constructie van verduurzaamd thermowood dat ongevoelig is gemaakt voor vocht en schimmels;
  • Locker met persoonlijke code waar de accu wordt opgeladen;
  • Aparte stopcontacten om ook iPhones e.d. op te laten met groene stroom;
  • Camerabewaking 24/24.

Steven De Proost, CEO van 7C Solarparken: “De snelle opmars van de elektrische fiets en de overwegend intensieve zonnestralen vanaf de maand mei bieden aan de Lokeraar een mooie kans om zich met de fiets naar het Daknamstadion te begeven, en te genieten van gratis groene stroom om de accu gedeeltelijk op te laden tijdens de vaccinatie. Het volledig opladen van gemiddelde accu bespaart ongeveer EUR 0,10 per fiets. Wij roepen de Lokeraar derhalve om de fiets van stal te halen en natuurlijk zijn oplader niet te vergeten“.

Deze realisatie was niet tot stand gekomen zonder de bereidwillige medewerking van burgemeester Filip Anthuenis en voorzitter van KSC Lokeren Temse Hans Van Duysen.

Over de EBikePort

Onze EBikePort richt zich hoofdzakelijk tot lokale overheden die duurzame (fiets)mobiliteit willen stimuleren en derhalve de uitbating van laadstations willen voorzien langs fietsroutes, dicht bij toeristische trekpleisters, scholen en industriezones.

Verschillende modellen zijn beschikbaar, tussen 20.000 en 100.000 euro, naargelang capaciteit en open/gesloten afwerking. 7C Solarparken stelt deze EBikePort ook ter beschikking via huur- of lease formules.

Over 7C Solarparken

7C Solarparken is een ontwikkelaar, investeerder en uitbater van zonneparken met hoofzetel in Bayreuth, Duitsland. De groep beschikt over een eigen capaciteit van 275 MWp en beheert eveneens 70 MWp voor derden. De groep heeft als doel zijn portefeuille te verhogen tot 500 MWp tegen 2023. Sinds einde 2014 is 7C Solaparken beursgenoteerd op het gereguleerde segment van de beurs van Frankfurt en Xetra na de omgekeerde overname van het reeds beursgenoteerde Colexon Energy AG uit Hamburg. De groep heeft een kapitalisatie van ca. EUR 300 Mio. en genereert jaarlijks EBITDA van EUR 40+ Mio.

7C Solarparken werd opgericht in 2009 door Steven De Proost, Koen Boriau en Philippe Cornelis. Vorig jaar werd 7C Solarparken uitgeroepen als beste solar park operator in Duitsland.

Meer informatie

Wat kunnen wij nog voor uw bedrijf betekenen?